BAS:n johtavalta hammaslääkäriltä Faizah Ainalta on tullut kiitokset siitä, että Suomen Hammaslääkäriliiton lahjoittama 1.000 euroa oli saapunut perille Libanoniin. Sillä hankitaan välittömästi täydennystä sodan aikana huvenneisiin hammashoidon tarvikkeisiin.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Faizah kertoo myös lyhyesti sodan jälkitunnelmista: ”Kaikki täällä ovat terveitä ja työskentelevät vielä aikaisempaakin ahkerammin. En voi sanoa, että olemme entisellämme. Uskon, ettemme voi enää koskaan olla samoja ihmisiä kuin ennen sotaa."

"Olemme joutuneet kestämään elämämme aikana valtavasti sotaa. Kertasin omia kokemuksiani. Kohtasin sodan ensimmäisen kerran 8-vuotiaana vuonna 1958.” Faizah viittaa ns. Libanonin kriisiin, sisällissotaan, jonka lopettamiseen osallistuivat myös amerikkalaiset noin 14.000 miehen voimalla.

Faizahin sotakokemuksiin kuuluu meidän paremmin tuntemamme vuosia kestänyt Libanonin sisällissota. Hänen isänsä oli tuolloin poissa maasta  ja lapset joutuivat selviytymään äidin kanssa sodasta ilman isää. Vuodesta 1958 tämän kesän taisteluihin mahtuu ”joukko sotia… ja vielä niitä meille riittää!!!!!”

Kirjoitin lyhyesti Libanonin sotaisista vaiheista 13.8. otsikolla ”30 vuotta Tal al-Zaatarin verilöylystä; 30-vuotias Kestävyyden lasten koti”.

Kirsti Palonen