BAS:n toimintakeskukset ovat tehneet avustustyötä täydellä teholla. Tästä esimerkkinä eilinen työpäivä Bourj el-Barajnehin leirissä Beirutissa. Toimintaraportista näkyy se, että eri järjestöt ovat yhdistäneet voimansa maansisäisten pakolaisten auttamisessa.

- aamukokous uusien pakolaisperheiden rekisteröimiseksi

151558.jpg

- 50 hygieniapakkauksen jakaminen

151572.jpg

- italialaisen delegaation ja toiminnanjohtaja Kassem Ainan käynti haastattelemassa keskuksessa asuvia pakolaisperheitä

- UNRWA:n sanitaatiovastaavan tapaaminen

- uusien lääketarvikkeiden vastaanottaminen päätoimistosta ensiapunurkkaukseen

- Popular Aid for Relief and Development (PARD) -järjestön sanitaatiovastaavan tapaaminen (PARD desinfioi leirin kolmena peräkkäisenä päivänä)

- ruokatarvikkeiden vastaanottaminen 200 perheelle

- Tylenolin ja antibioottien jakaminen joukolle potilaita

- jatkuvien lääkitysten listan läpikäyminen UNRWA:n lääkärin avustuksella

- heinäkuun kuukausittaisten raha-avustusten jakaminen ja 6000 USD:n jakaminen äärimmäisille hätätapauksille 50-70 USD/perhe riippuen perheenjäsenten määrästä (PSV:n keräämiä rahoja käytetään jälkimmäiseen tarkoitukseen)

- kaikkien ruokapakkausten jakaminen

151578.jpg

- listan laatiminen uusien raha-avustusten jakamisesta

- LBC-television (Lebanese Broadcasting Corporation) ennaltasopimaton käynti haastattelemassa  keskuksessa asuvia pakolaisia

Kuukauden aikana BAS on huolehtinut pakolaisten majoittumisesta.

151564.jpg

151566.jpg

151568.jpg

151570.jpg

Perheitten lapsille on järjestetty omaa toimintaa.

151576.jpg

Lapset käyvät läpi kokemaansa piirtämällä, leikkimällä ja keskustelemalla BAS:n työntekijöiden kanssa. Myös sadutushanke on käynnistynyt. Ensimmäiset lasten kertomat tarinat ovat saapuneet arabiankielisinä ja ovat tällä hetkellä käännettävinä. Pian niitä alkaa ilmestyä blogiin.

Vaikka tulitauko rauhoittaa tilannetta, pakoon joutuneitten ihmisten elämä, niin konkreettiset elämisen ehdot kuin mielen sisäinen kotikin, ovat pitkän aikaa edelleen poikkeavassa tilassa. Vaikka perheen talous saataisiin kohentumaan, mielen haavat voivat edelleen tuottaa kärsimystä.

Olemme tänään saaneet BAS:lta kiireellisen hanke-ehdotuksen nimeltään Emotional support project. Sen tarkoituksena on järjestää psykososiaalista apua heinä-elokuun sodan traumatisoimille lapsille yhdeksällä Libanonin pakolaisleirillä. Kyseessä on ensiapuluonteinen hanke, jonka kesto on 30 päivää. 

Saksalaisen BAS:n yhteistyöjärjestön lahjoittamaa rahaa on käytettävissä hankkeeseen 25.000 US. Budjetin kattamiseksi puuttuu vielä runsas 130.000 USD. Jos Sinulla on hyviä ideoita rahoituksen hankkimiseen tähän projektiin, otamme niitä mielellämme vastaan.

Kirsti Palonen