Suomessa on tällä hetkellä menossa kuumeinen valmistelutyö. Sunnuntaina alkaa Aasian ja Euroopan valtionpäämiesten Asem-kokous. Tulossa on runsaasti korkea-arvoisia vieraita. Heidän esityslistallaan on talouskysymyksiä, myös globalisaatiota, ilmastonmuutosta ja kestävää kehitystä käsitellään.

 

Virkamiehet ovat olleet työllistettyjä jo pitkään. Turvallisuusjärjestelyjä hiotaan. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kansalaisjärjestöt valmistautuvat ilmaisemaan omat mielipiteensä erilaisissa pienemmissä keskustelu- ym. tilaisuuksissa lähipäivinä ja suurmielenosoituksessa Helsingissä ensi lauantaina 9.9. Kokoontuminen on Rautatientorilla klo 15. Mutta järjestötori avautuu jo klo 13. Musiikkia ja puheita kuullaan ennen mielenosoitusta klo 13-15 ja sen jälkeen klo 17-19 Rautatientorilla.

 

Viikonvaihteen mielenosoituksen ja muut siihen liittyvät tapahtumat järjestää Helsinki 2006 –verkosto, www.helsinki2006.net

 

Mielenosoituksella verkosto haluaa puolustaa rauhaa sekä työelämän, julkisten palvelujen, turvapaikanhakijoiden, siirtolaisten ja luonnon oikeuksia. Kansalaisjärjestötorilla verkostossa mukana olevat tahot esittelevät toimintaansa ja teemojaan.

 

Pysäyttäkää sota –verkosto valmistautuu mielenosoituksiin sodan vastaisin tunnuksin.

 

176659.jpg

Juhani Lohikoski Pysäyttäkää sota -verkoston toimistolla. Kuva: Kirsti Palonen

 

176661.jpg

Pepe Nikander plakaattien teossa. Kuva: Kirsti Palonen

 

PSV ei ole jäsenenä kummassakaan verkostossa, mutta osallistumme mielenosoitukseen erityisesti rauhantunnuksin. Kaikkien lauantain tapahtumien yhteydessä meillä on menossa lipaskeräys Mielen rauhaa –keräykseen.

 

Olemme myös valmistelleet yhteistyössä Pysäyttäkää sota –verkoston kanssa järjestötorille tuleville mahdollisuutta omien mielenilmaustensa esiintuomiseen torilla ja kulkueessa. Mieti valmiiksi oma iskevä tunnuksesi ja tule kirjoittamaan se yhteiseen banderolliin järjestötorille.

 

Hyvät kollegat, toivoisimme osallistujia interaktiiviseen yhteisen banderollin valmistamiseen ja lipaskeräykseen. Ilmoittaudu Sirkulle ([email protected]) tai Kirstille ([email protected]) tai etsi meidät Rautatientorilta.

 

Nähdään lauantaina.

 

Kirsti Palonen