Lidia Kivinen on valmistanut PSV:lle oranissinvärisen taustakankaan, jolle hän on painanut sinisellä PSV:n logon. Kangas sai ansaitsemaansa kiitosta Pysäyttäkää sota -verkoston väeltä, kun se kiinnitettiin Elielinaukiolla kampanjateltan seinään lauantaina 2.9. puoleltapäivin.

174641.jpg

Kirsti Palonen ja Jari Lipsanen esittelevät Lidia Kivisen valmistamaa taustakangasta. Kuva: Sirkku Kivistö

Tilanne oli hyvin toisenlainen kuin viikko sitten Tallinnanaukiolla. Siellä monet viettivät aikaa. Elielinaukio oli aluetta, jolla kiirehdittiin kulkuneuvoihin. Ohikulkijat saivat pikkulennäkin ensi lauantain mielenosoituksesta. Teltan ääreen pysähtyneille oli tarjolla enemmän informaatiota ja erilaista rekvisiittaa. Teltassa voi myös allekirjoittaa "Ei hyökkäystä Iraniin" -adressin.

173536.jpg

Kampanjateltan materiaalia. Kuva: Kirsti Palonen

Teltalle poikkesi hyvin monenlaisia ihmisiä: eri-ikäisiä miehiä ja naisia, eri kansallisuuksia edustavia. Monenlaista kieltä kuunneltiin ja käytettiin.

173544.jpg

Äiti ja tytär poikkesivat hakemaan informaatiota matkalla junalta. Pepe Nikander esittelee. Kuva: Kirsti Palonen

Myös ulkomailta tultiin teltalle joko tarkoituksella tai vahingossa. Maahanmuuttajat olivat aktiivisia. Oli turkkilaista ja kurdia, palestiinalaista ja libanonilaista - ja suomalainen lähes suoraan Pariisista.

173553.jpg

Blogimme suunnittelija Johanna Rojola yrittää sopeutua kotimaahan palattuaan viime viikolla Pariisista. Mahtoiko Juhani Lohikoskesta olla apua? Kuva: Kirsti Palonen

173558.jpg

Lippu houkutteli teltalle palestiinalaisia. Kuva: Kirsti Palonen

Teltassa olivat jälleen esillä Ghadi Boustanin heinäkuussa Libanonissa ottamat kuvat. Itse kuvaajakin ehti pikipäin käydä paikalla. Itselleni tärkein vieras siellä oli kuitenkin tuntematon Suomessa asuva nuori libanonilainen, joka osoitti yhtä kuvaa ja sanoi: "Minun kotini Libanonissa on ihan lähellä tuota siltaa."

173580.jpg

"Kotini on lähellä tuota siltaa." Kuva: Kirsti Palonen

173576.jpg

Tämän sillan lähellä on/oli libanonilaisten koteja. Kuva: Ghadi Boustani

Seuraavan kerran olemmekin sitten Rautatientorilla ensi lauantaina 9.9. klo 13 lähtien. Mielenosoitus alkaa klo 15. Hyvät pyskologit, jotka toivotte mielen rauhaa kaikkialle maailmaan, tervetuloa paikalle. Tulkaa ilmaisemaan mielipiteenne. Otamme myös mielellämme Rautatientorilla kuin muutoinkin apua vastaan keräystyössämme psykologisen jälleenrakennuksen tukemiseksi Libanonissa. Ota yhteys: kirsti.palonen (at) welho.com, puh. 040-5819255.

Kirsti Palonen