Sodan vuoksi peruuntui PSV:n ja BAS:in suomalaisen Maailman sarjakuvat ry -järjestön kanssa suunnittelema koulutus Bekaan laakossa. Siinä oli tarkoitus kasvattaa BAS:ille resursseja kampanjoitten järjestämiseen. Ensimmäinen workshop, jossa opittiin tuottamaan ns. ruohonjuurisarjakuvia BAS:in aktiviteettien tueksi, järjestettiin siellä viime vuoden kesällä. Neuvottelut on aloitettu mahdollisuuksista workshopin järjestämiseen vielä tämän vuoden aikana.
 
Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua ruohonjuurisarjakuva -konseptiin. Maailmansarjakuvat ry on koonnut näyttelyn Intiassa toteutetusta kampanjasta. Tarkemmat tiedot alempana olevasta avajaiskutsusta.
 
Kirsti Palonen
 
 
NÄYTTELYKUTSU
 
Tervetuloa Save our daughters - Comics power! -näyttelyn avajaisiin perjantaina 22.9.2006 klo 17.00-18.00
 
Kirjasto 10:ssä, Elielinaukio 2 G (Postitalo) Helsinki

Maailman sarjakuvat ry:n kokoama näyttely kertoo seinäsarjakuvan käytöstä tyttölasten abortointia ja surmaamista, varhaisia avioliittoja ja myötäjäiskäytäntöä vastaan järjestetyssä kampanjassa Rajasthanissa, Intiassa. Kampanja tehtiin moottoripyöräkulkueessa kylästä kylään, kärjessä paikallinen julkkis, kilpa-ajaja "Bikewallah" Bittoo Sondhi. Aloitteentekijöinä olivat kansalaisjärjestöt Vikalp ja World Comics India.
 
Mukana Kirjasto 10 näyttelyssä on Rajasthanin kyläläisten ja kampanja-aktiivien yhdessä tekemiä alkuperäisiä sarjakuvia, vihkosia, tarroja ja postikortteja. Projektorissa pyörii kuvasarja, joka näyttää miten sarjakuvat levitettiin kylissä ja kaupungeissa ja minkälainen oli niiden vastaanotto olosuhteissa, joissa tyttölapset yhä ovat ilman ihmisoikeuksia.
 
Avajaisissa näytetään myös "Swear by the River" (19 min) joka on dokumentti kampanjasta.
 
Näyttely on avoinna 22.9.-13.10.2006, kirjaston aukioloaikoina (ma-to 10-22, pe 10-18, la-su 12-18) ja se on osa Helsingin sarjakuvafestivaalin tarjontaa.
 
Ottakaa myös ystävänne mukaan ja levittäkää tietoa!
 
Parhain terveisin
 
Leif Packalén
Maailman sarjakuvat-Världens serier ry.
World Comics - Finland
web:
www.worldcomics.fi
telephone: +358-9-8736751