BAS on saanut viestejä huolestuneilta kummeilta, joiden lapset ovat asuneet Nahr el-Baredissa. BAS:n tiedottaja Hanan Masri ilmoitti, että kaikki heidän ohjelmiensa piirissä olevat lapset samoin kuin koko henkilökunta ovat nyt fyysisesti turvassa, mutta psykologisesti erittäin järkyttyneitä. BAS muodosti kenttätiimin, joka selvittää kaikkien lasten tämänhetkisen olinpaikan ja kerää heistä tietoa.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Abdallah, Nahr el-Baredin toimintakeskuksen johtaja vahvisti, että kuolleitten ja haavoittuneiden joukossa ei ole BAS:n toiminnan piiriin kuuluvia lapsia. Sen sijaan melkein kaikkien kodit tuhoutuivat, mutta tarkkaa tuhojen määrää ei ole tällä hetkellä tiedossa.

 

BAS yrittää myös selvittää niitten perheitten tarkan olinpaikan, jotka lähtivät muille leireille. Lähtötietojen mukaan heitä on Beirutissa Bourj el-Barajnehissa ja Shatillassa 100 perhettä, Etelä-Libanonissa lähellä Tyroksen kaupunkia Bourj el-Shemalissa 32 ja Rashidiessa 25 perhettä. Niiden perheitten määrää ei tiedetä, jotka ovat asettuneet jonnekin pakolaisleirien ulkopuolelle.

 

Useimmat perheet ovat sukulaisten ja ystävien luona, mutta koska pakolaisia vastaanottavien perheiden resurssit leireillä ovat hyvin rajalliset, leirien komiteat päättivät avata kaikki tyhjinä olevat talot, joiden omistajat ovat jossain muualla, jotta kodittomille perheille saadaan elintilaa.

 

Tilanne on hyvin jännittynyt. BAS:n henkilökunta on voimakkaan psyykkisen ja fyysisen paineen alaisena. Nahr el-Baredin henkilökunta, jotka itse altistuivat katastrofille, ovat itse avun tarpeessa. Hananin mukaan he eivät pysty tekemään muuta kuin istumaan ja itkemään sydäntä särkevästi. Psykologin näkökulmasta on tietenkin hyvä, jos he pystyvät itkemään ja heidän annetaan itkeä.

 

Hanan ehdottaa, että eri maista lähetettäisiin solidaarisuudenosoituksia ja rohkaisevia kirjeitä lapsille, mutta myös BAS:n henkilökunnalle. Hän toivoisi, että myös lapset osallistuisivat tällaiseen kampanjaan.

 

Kirjepostiosoite:

The National Institution of Social Care and Vocational Training

P.O.Box 13/5621 Chouran

Beirut 1102-2060 Lebanon

 

BAS:n sähköpostiosoite:

[email protected]

 

Rahallista apua Nahr el-Baredin pakolaisille voit antaa PSV:n kautta.

 

Keräystili: Libanon /Psykologien Sosiaalinen Vastuu

Sampo 800019-703530

Viitenumero: 1656

Keräyslupa: OKU 1819 A

 

Rahat toimitetaan oikeaan tarkoitukseen BAS:n kautta.

 

Kirsti Palonen