Tämän kuun alussa BAS:n toiminnanjohtaja Kassem Aina totesi, että Nahr el-Baredin pakolaisleiri Pohjois-Libanonissa lähellä Tripolin kaupunkia on muodostunut turvallisuusriskiksi eikä leiriin päästetä ulkopuolisia. Syyksi hän nimesi uuden militantin islamilaisjärjestön Fatah al-Islamin. Nyt uhka on toteutunut ja tuottanut kymmeniä kuolonuhreja, kuten uutisista olemme saaneet tietää.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Hanan Masri BAS:n toimistosta on lähettänyt meille informaatiota leirin tilanteesta:

 

"Taistelut jatkuvat edelleen ja uhreiksi joutuvat pääasiassa syyttömät siviilit, jotka ovat jääneet loukkoon koteihinsa. Mikään avustusjärjestö ei ole vielä päässyt leiriin huolehtimaan asukkaiden tarpeista. BAS:n huolehtimat lapset, perheet ja järjestön henkilökunta ovat säästyneet vahingoilta, mutta valitettavasti BAS:n toimintakeskukseen on osunut. Pääportti ja sisäänkäynti tuhoutuivat ja yksi sivullinen ohikulkija kuoli."

 

"Juomavedestä on kova pula. Tavallisesti sähkömoottori pumppaa sitä taloihin, mutta nyt leirissä ei ole sähköä ja ihmisillä ei ole vettä."

 

"Haavoittuneet evakuoitiin viime yönä läheisiin sairaaloihin, koska leirin sisäpuolella ei ole sairaalaa."

 

Kirsti Palonen