Nahr el-Baredin taistelujen ja välitysyritysten jatkuessa muualla Libanonissa on oltu varuillaan ja pyritty ehkäisemään uusia väkivaltaisuuksia.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ya Libnan Televisionin nettisivujen mukaan Libanonin kansalainen löysi eilen seitsemän rakettia tienvarresta  Kaakkois-Libanonissa. Armeijan mukaan raketit näyttivät olevan toimintakunnossa.

 

Päivälehti As Safir kertoi eilen tiistaina, että Libanonin sotaoikeuden syyttäjä Jean Fahd on syyttänyt 14 ihmistä (tämän päivän The Daily Starin mukaan neljää) terroristisolun perustamisesta Itä-Libanonissa Bekaan laaksossa sijaitsevassa Bar Eliasin kaupungissa. Uutisen mukaan vangittujen joukossa oli saudi, kaksi syyrialaista ja kuusi libanonilaista. Syytteen mukaan he olivat perustaneet joukkion, jonka tarkoituksena oli suorittaa ihmisiin kohdistuvia rikoksia, hyökätä hallituksen instituutioita vastaan, suorittaa ryöstöjä ja asettaa autopommeja. Lisäksi syytteisiin sisältyi räjähdysaineitten ja aseitten hallussapito sekä passien, henkilöllisyyspapereitten ja julkisten papereitten väärentäminen.

 

Bekaan laakson länsiosassa Libanonin armeija ja sisäisen turvallisuuden joukot etsivät pyssymiehiä, jotka syyllistyivät raskaaseen tulitukseen maanantain ja tiistain välisenä yönä.

 

Toissapäväinen uutinen räjähdyksestä Ein el-Helwehissä on muuttunut sisällöltään vuorokauden aikana. Nyt Libanonin turvallisuuspalvelun edustajan mukaan Jund al Shamin ääriainekset olivat valmistamassa maanantaina pommia autonrengasliikkeessä. Jund al Shamin johtaja Shehadeh Jawhar ei kuollut, vaan haavoittui lievästi ja surmansa saivat liikkeen omistaja ja tämän sukulainen.

 

Netistä en ole löytänyt uutta niistä katjushoista, jotka ammuttiin Libanonin puolelta Kiryat Shmonaan Pohjois-Israeliin pari päivää sitten sunnuntaina. Iskun toteuttajista esim. en ole löytänyt vahvistusta.

 

Etelä-Libanonin asukkaita uhkaavat vielä viime kesän jäljiltä lukemattomat rypälepommit. Israelin ja Libanonin välillä solmitun tulitauon jälkeen on tähän mennessä kuollut 16 siviiliä Israelin pudottamien rypälepommien räjähtäessä ja 100 on haavoittunut. Yksi heistä oli 9-vuotiaan Ali Hamzan isä Majdalzounin kylässä, ks. tämän blogin arkistosta Alin kertomus isän loukkaantumisesta, julkaistu 30.3.2007.

 

Kirsti Palonen