Puolustusministeri Elias Murr ilmoitti myöhään eilen illalla, että Libanonin armeija on saavuttanut voiton Nahr el-Baredista käydyissä taisteluissa. ja Fatah al-Islamin joukot on murskattu. Pian tämän jälkeen Fatah al-Islam ilmoitti palestiinalaisten välittäjien kautta suostumuksensa taistelujen lopettamiseen. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

33 päivää oli kulunut taistelujen alkamisesta. NOW Lebanonin mukaan 172 ihmistä oli kuollut. Siviiliuhrien määräksi on useissa muissa lähteissä ilmoitettu ainakin 20. NOW Lebanonin mukaan heitä on 36. Suuri osa Nahr el-Baredista, aiemmin runsaan 30.000 – NOW Lebanonin mukaan noin 40.000 - palestiinalaisen kodista, on tuhottu.

 

Fatah al-Islamilla on arvioitu olleen Nahr el-Baredissa taistelujen alkaessa muutama sata asemiestä.

 

Päivän mittaan on ollut ajoittaista ampumista. Puolustusministeri Murr on todennut, että armeija jatkaa Nahr el-Baredin piiritystä siihen asti, kunnes jäljellä olevat Fatah al-Islamin taistelijat antautuvat. AFP:n mukaan armeija vastasi ajoittain tulitukseen, mutta armeijan reaktiot olivat vaimeita verrattuna aikaisempien päivien ja viikkojen jatkuvaan pommitukseen.

 

Jatkosta puolustusministeri totesi, että armeija siivoaa aluetta ja puhdistaa sitä miinoista.

 

Nahr el-Baredin taistelut kestivät saman ajan kuin viime kesän sota. Toivottavasti Libanonin ei tarvitse kestää tänä kesänä enää yhtään sodankäynnin kuukautta.

 

Kirsti Palonen