Keräystili:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Libanon / Psykologien Sosiaalinen Vastuu

Sampo 800019-703530

Viitenumero 1588

Keräyslupa OKU 1378A

BAS kiittää saamastaan tuesta ja kiirehtii aloittamaan psykologisen uudelleenrakentamisen. Mielen rauhaa –keräys auttaa tässä jälleenrakennustyössä.

Olemme vastaanottaneet tänään BAS:n kiitokset, jotka käännän:

 

Suuri kiitos teille kaikille rakkaille ystävillemme, jotka seisoivat rinnallamme protestoimalla ja osoittamalla mieltä sotaa vastaan tai lähettämällä raha-avustuksia sodan uhreiksi joutuneille siviileille, kaikille teille, jotka pommititte lapsiamme, perheitä ja henkilökuntaa suurella määrällä rakkautta ja huolehtimalla heidän päivittäisestä turvallisuudestaan ja osoittivat selvästi että humaanisuutta on niin paljon olemassa. Kiitos siitä, että jaoitte kanssamme nuo pelottavat hetket, joiden emme halua toistuvan missään olosuhteissa.

 

Niin paljon kuin olemmekin huolissamme tulevaisuudesta, solidaarisuutenne tekee meille helpommaksi jatkaa työtämme. Tiedätte varmaan, että lasten kanssa työskennellessä kestää pitkään saavuttaa uudelleen luottamus maailmaan ja kestää pitkään ennen kuin tällaisen brutaalin sodan vaikutukset lievenevät heidän järkyttyneissä mielissään ja vaurioituneissa sydämissään. Se mitä lapset näkivät, kuulivat ja kokivat on kammottavaa. Emme ole milloinkaan Libanonin pitkässä sotahistoriassa joutuneet todistamaan sen tasoista suunnatonta väkivaltaa ja massiivista tuhoa. Silti uskomme aina, että materiaalinen hävitys on helppo korjata, mutta ihmismenetykset ja ihmisten sisäiset vauriot ovat vaikeimmin korjattavissa.

 

Muistamme miten aikaisemmin kykenimme muuttamaan lastemme elämää teidän tuellanne ja kuinka he alkoivat reagoida apuumme myönteisesti ja ymmärtää monia tärkeitä kysymyksiä, kuten ihmisoikeuksia ja vapautta sekä hyväksyä toisenlaisia ja erilaisia ihmisiä ja kuinka meidän hämmentyneet nuoremme alkoivat kommunikoida teidän nuortenne kanssa tasa-arvoisina, ihmisarvonsa tuntevina ja toista kunnioittavina. On hyvin surullista todeta, että nyt meidän on aloitettava alusta kamppaillen paljon suurempien vastusten ja lisääntyneitten vaikeuksien kanssa. Kestää liian kauan korjata, mitä tämä sota hävitti sydämissä ja mielissä.

 

Toivoimme niin kovasti, että tulitauko olisi laajentunut koskemaan myös kärsivää kansaamme Gazassa ja Länsirannalla. Mutta he joutuvat kohtaamaan edelleen päivittäin kuolemaa ja hävitystä. Ilman suojaa, turvallisuutta ja oikeudenmukaisuutta kaikille osapuolille ei mikään puhe elinkelpoisesta rauhasta alueella muutu todeksi. Väkivalta ruokkii vain uutta väkivaltaa ja kasvattaa molemmilla puolilla radikaalimpia sukupolvia.

 

Kuitenkin, kuten eräs ystävämme sanoi äskettäin, tämän ei pitäisi lamaannuttaa meitä. Meidän on taas alettava alusta uudestaan toivoen, suuremmin ponnistuksin ja luotettava päättäväisesti, että käsi kädessä rakennamme paremman maailman meidän lapsillemme ja teidän lapsillenne.

 

Sydämelliset terveiset kaikilta lapsiltamme, perheiltämme ja henkilökunnaltamme ja vielä kerran sanomme yhteen ääneen täynnä kiitollisuutta: "Kiitos paljon."

 

PSV yhtyy näihin kiitoksiin ja toivoo, että kaikki nekin, joiden nimiä BAS tai me emme edes tiedä, tallettaisivat nämä kiitokset povitaskuunsa, siihen sydämen kohdalle. Ja toivomme, että se siitä imuroituu vielä syvemmälle.

Keräystili:

 

Libanon / Psykologien Sosiaalinen Vastuu

Sampo 800019-703530

Viitenumero 1588

Keräyslupa OKU 1378A

 

Kirsti Palonen