Taidemaalari, taidegraafikko Ulla Liuhala on lahjoittanut Mielen rauhaa -keräykseen kaksi teostaan:

16 x 12/Papukaijatulppaani/viivasyövytys/2001

9 x 12/Anemone/viivasyövytys/2002

Ullan CV löytyy netistä: http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija.asp?id=800

Em. teokset myydään eniten tarjoaville Psykologia 2006 -kongressissa 23.-25.8.

Suomalaisen muotoilun osastossa myymme kongressissa kaksi Tapio Yli-Viikarin suunnittelemaa ja lahjoittamaa Arabian Kokki-pataa vuodelta 1977.

Tapiosta löytyy tietoa mm. http://www2.uiah.fi/kll/Yli-Viikari.html

Arabia kertoo Kokista seuraavalla tavalla, josta saa käsityksen, että Kokki-pata tai Kokki-vuoka, jota nimitystä netissä käytetään, on jokaisen ruoanlaittajan monitoimivaruste:

Kokki kuuluu jokaisen keittiön puolella viihtyvän vakiovarusteisiin: siinä voi kuumentaa, hauduttaa, ruskistaa, paistaa, keittää ja kypsyttää.

Kokki on Arabian maailmankuulua, korkealuokkaista, liekinkestävää kivitavaraa. Sitä voi käyttää sekä sähkö- että kaasuliedellä, uunissa, mikrossa ja avotulella. Kokki on monipuolinen ruoanvalmistusastia, jossa voit myös pakastaa.
 

 

kokki_3_x.gif!OpenElement
 
 

 

Muotoilija
Tapio Yli-Viikari
des_yliviikari.gif!OpenElement
blank.gif
blank.gif
blank.gif
blank.gif
Tapio Yli-Viikari (s. 1948) on Taideteollisen korkeakoulun keramiikka- ja lasitaiteen osaston johtajana näköalapaikalla maailman keramiikkataiteeseen ja -teollisuuteen. Kokki-vuoista Yli-Viikari kertoo hioneensa kaiken ylimääräisen pois. Tarkoituksenmukaisuus on kauneutta.

Jos et osallistu Psykologia 2006 -kongressiin, voit tehdä tarjouksia sähköpostitse (kirsti.palonen (at) welho.com) tai puhelimitse (040-5819255). Onni voi suosia rohkeaa, joka uskaltaa tehdä tarjouksen näkemättä itse teosta.

Kirsti Palonen