Tänään saimme BAS:ilta eilispäivän toimintaraportin Beddawin avustustyöstä. Samaan aikaan, kun taistelut riehuivat 15 kilometrin päässä (ks. edellinen kirjoitus), BAS:n avustustiimillä oli kiirettä:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

-          Vastaanotettiin Nahr el-Baredista paenneita perheitä, täytettiin anomuksia avustusten saamiseksi, BAS:n perheneuvolaan ohjaamiseksi ja päivittäisen leipäannoksen saamiseksi.

-          Yhteistyössä muitten järjestöjen kanssa jaettiin 3000 pakettia leipää.

-          Sosiaalityöntekijöiden puheille alkoi tulla perheitä, jotka valittivat täyteenahdettujen koulujen ja muitten paikkojen asukkaiden keskuudessa leviävistä ongelmista. Tämä on tavallista tällaisissa tilanteissa. Stressaavista tilanteista johtuvat yhteisiin palveluihin liittyvät konfliktit ja lasten ja nuorten väliset riidat ovat nyt sosiaalityöntekijöiden kasvavana huolena. Vaikka lapsille järjestetyt toiminnat ratkaisevat joitakin näistä ongelmista, täytyy nuorille löytää toisenlainen lähestymistapa.

-          Psykiatri otti vastaan 15 potilasta ja huolehti lääkityksistä. Ryhmien kanssa työskentelevä psykologi tapasi 26 lasta, jotka oli jaettu neljään ryhmään.

-          Hammashoitoklinikka hoiti 48 potilasta.

-          Aamupäivän toimintoihin osallistui 229 lasta ja 300 tuli iltapäivällä. Osallistujien lukumäärä lisääntyy ja BAS:n toimintakeskus muistuttaa mehiläispesää, joka kuhisee lapsia. He tarvitsevat tilaa, jossa voisivat tehdä, mitä haluavat. Musiikinopettaja jatkoi ohjelmaansa musikaalisesti lahjakkaiden lasten kanssa. Lisäksi 15 lapsen ryhmä osallistuu edelleen päivittäin Al-Amal -klubin musiikkitoimintoihin.

-          Päivittäisessä koordinaatiokomitean kokouksessa ehdotettiin, että jotain pitää tehdä vanhusten hyväksi. Heidät on kokonaan laiminlyöty. He tarvitsevat kipeästi alusvaatteita. Toinen ehdotus oli perustaa komitea ratkomaan ihmisten välisiä ongelmia, mutta sitä ei ehditty toistaiseksi käsitellä.

-          Toinen kokous pidettiin lääkinnällisten palvelujen antajien kesken, jotta ehkäistäisiin päällekkäisyyttä palveluissa.

 

Avun tarve ei suinkaan ole vähentynyt, vaan lisääntyy koko ajan. BAS tarvitsee kipeästi rahallista avustusta jatkaakseen Beddawin oloissa ainutlaatuista ja oleellisen tärkeää toimintaansa. Voit avustaa PSV:n kautta:

 

Keräystili: Libanon / Psykologien Sosiaalinen Vastuu

Sampo 800019-703530

Viitenumero: 1656

Keräyslupa: OKU 1819 A

 

Kirsti Palonen