BAS:n tiedottaja Hanan Masri kertoo avustusjärjestöjen toiminnasta: Kansalaisjärjestöjen ja Palestiinan Punaisen Puolikuun kokouksissa on valmistauduttu vastaanottamaan suurta määrää perheitä, joiden odotetaan jättävän Nahr el-Baredin heti, kun tulitaukosopimus saadaan aikaan. Pakolaisten ensimmäinen asemapaikka on läheinen Beddawin pakolaisleiri. Yhteistyöjärjestömme Beit Atfal Assumoud (BAS) tekee yhteistyötä muiden kansalaisjärjestöjen kanssa. Ihmisten vastaanottamista valmistelemaan on perustettu yhteinen komitea.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

BAS:n toimintakeskus Beddawissa on valmiina antamaan suojaa osalle perheistä. YK:n alaisen UNRWA:n odotetaan kantavan suurimman vastuun ruoan ja muiden avustustarvikkeiden hankkimisesta. Toivomme jälleen avustuksia BAS:lle, jotta se pystyisi pitämään huolta näistä uusista maansisäisistä pakolaisista. Viime sodan ajaltahan heillä on tästä jo kokemusta.

 

Keräystili:

Libanon / Psykologien Sosiaalinen Vastuu

Sampo 800019-703530

Viitenumero: 1656

Keräyslupa: OKU 1819 A

 

Nahr el-Baredin leirin sisäpuolella työskentelee neljä lääkäriä ja joitakin hoitajia. He huolehtivat haavoittuneista, mutta heillä on tähän minimaalisesti välineitä. Leikkauksia ei pystytä tekemään.

 

Palestiinan Punainen Puolikuu ja Libanonin Punainen Risti onnistuivat viime yönä evakuoimaan 17 loukkaantunutta. Heistä 11 otettiin sisään Beddawin sairaalaan ja kuusi alueen yksityissairaaloihin. Kolme lasta, joista yksi 3-vuotias, onnistui pakenemaan Nahr el-Baredista ilman vanhempiaan. Heidät otettiin Beddawiin suojaan.

 

Kirsti Palonen