Kansainväliseen kulttuurikeskus Caisaan on tulossa kiinnostava vierailija. Leila Buck on opettaja, esiintyvä taiteilija, kirjailija ja tarinankertoja. 28-vuotias Buck on libanonilaisen äidin ja amerikkalaisen diplomaatti-isän tytär, joka on asunut useissa maissa. Heinäkuussa 2006 Leila Buck oli lomailemassa Libanonissa juutalaistaustaisen miehensä kanssa. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Leila Buckia on mahdollisuus nähdä ja kuulla kolmessa tilaisuudessa:

 

Ti 24.10. klo 13-16 Drama for Cross Cultural Education with Leila Buck
Millaista on elää ja kasvaa kahden kulttuurin välissä? Miten kulttuuri vaikuttaa identiteettiimme? Miten toimia ja viestiä monikulttuurisessa ympäristössä? Kieli: englanti
Liput 10/20€ sisältäen kahvin/teen. Ilmoittautumiset: puh. 09-169 39 84 tai [email protected]

Tämä tilaisuus tosin menee päällekkäin seminaarimme "Social responsibility and children in war" kanssa, ks. . Siinä voi kuulla palestiinalaisia vieraitamme Kassem Ainaa ja Jamilé Shehadéa, jotka kertovat kokemuksia sodanaikaisesta  Libanonista. Seuraavana iltana he ovat jo matkalla kohti Libanonia. Mutta Leila Buck kertoo Libanonin tilanteesta Caisassa, ja torstaina 26.10. on vielä vuorossa hänen palkittu teatteriesityksensä.

 

Ke 25.10. klo 18-20 Libanonin tilanne libanonilais-amerikkalaisen silmin. Leila Buck puhuu Libanonin tilanteesta. Avointa keskustelua.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy!


To 26.10. klo 18-20 ISite –teatteriesitys
Ohjaus ja esitys: Leila Buck. Kieli:englanti.

Liput 3/1,5€

 

208629.jpg

Leila Buck

 

ISite voitti parhaan näytelmän palkinnon Riant Theater  -festivaalilla New Yorkissa vuonna 2000 ja on sen jälkeen kiertänyt ympäri maailmaa. Kyseessä on yhden naisen esitys, jonka perusta on omakohtainen. Se on kiertänyt kouluissa, yliopistoissa ja konferensseissa kaikkialla USA:ssa sekä Belgiassa, Ranskassa, Sveitsissä ja Kiinassa. Buckin viimeisimpiä projekteja on interaktiivinen teatteriesitys israelilaisesta ja palestiinalaisesta identiteetistä.

 

Leila Buck kysyy ISite -näytelmän alussa: "Missä koti on?" "Missä tahansa olemmekin", hän vastaa. Ihmisen identiteetti muokkautuu paikan ja ajan mukaan. Se elää ihmisen mukana, oman elämän ja oman yhteisön tapahtumat ja kokemukset muokkaavat sitä.

 

Leila Buck kirjoitti 19. heinäkuuta Damaskoksessa, jonne hän oli paennut Israelin pommituksia:

 

En tue lainkaan Hizbollahin menettelytapoja - -. Mutta on käsittämättömän epäreilua ottaa kohteeksi, ja tarkoitan todella ottaa kohteeksi, koko väestö ja hyökätä sen kimppuun sen vuoksi, mitä yksi sotilaallinen ryhmä on tehnyt maan sisällä. Israelin hyökkäyksiä on kuvattu "kostoksi", "reaktioksi", "puolustukseksi", ja suosikkini on "oikeutettu". Silti Libanonin edellytetään vain antautuvan tuhottavaksi eikä mikään Hizbollahin tekemä ole reaktio, vaan terroriteko. En hyväksy väkivaltaa missään muodossa. Mutta olen kyllästynyt siihen, että kahta osapuolta kuvaillaan samanveroisina, vaikka koston Libanonille tuottama kuolema ja tuho ovat määrältään ja pitkäaikaisvaikutuksiltaan niin kiistattomasti suuremmat.

 

Huomaa myös, että - - Libanon  on - - pieni. Niinpä vaikka jokaisen maasta ulos vievän tai sinne tuovan tien ja jokaisen sataman pommittaminen voi tuntua paremmalta kuin siviilien kimppuun hyökkääminen, se on vain hitaampi ja kavalampi hyökkäämisen keino, jolla lamautetaan täydellisesti ja tietoisesti koko kansan mahdollisuudet saada apua haavoittuneille, tarvikkeita niitä tarvitseville, puhumattakaan turvaan matkustamisesta tai herkästä ja kasvavasta turismista, josta maa on riippuvainen. Ja ihmisiä kuolee.

 

Kirsti Palonen