Eilen kaksi Libanonin Punaisen Ristin työntekijää Boulos Mamaari, s. 1982, ja Haitham Suleiman, s.1981, saivat surmansa, kun heidän autonsa sai osuman Nahr el-Baredin leirin ulkopuolella. Autossa ollut kolmas Libanonin Punaisen Ristin avustustyöntekijä haavoittui vakavasti. Miehet olivat evakuoimassa asukkaita leiristä.

 

Sheikki Mohammad Haj oli eilen Bourj el-Barajnehissa neuvottelemassa Fatah al -Islamin kanssa. Paikallisen median mukaan hän oli poistumassa leiristä, kun häntä ammuttiin jalkaan. Hän on toipumassa sairaalassa, ja hänen edustajansa sanoi neuvottelujen jatkuvan.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Muut neuvotteluratkaisuun pyrkineet tahot olivat eilen pessimistisiä. Tiedot valtasuhteista Nahr el-Baredin sisällä olevan Fatah al-Islam –ryhmittymän sisällä vaihtelivat ja olivat sekavia.

 

Eilen oli kranaattivälikohtaus ensin Tripolissa lähellä Kansallisten Turvajoukkojen päällikön kenraali Ashraf Rifin kotia. Muutama tunti sen jälkeen löydettiin kranaatti kadulta Beirutissa lähellä entisen oikeusministeri Joseph Shaouhin kotia.

 

Tutkijat ovat huolissaan aivoviennistä, joka on viime aikoina kiihtynyt Libanonista ulkomaille. Taloudellinen epävakaus ja jatkuvat turvallisuusuhat ajavat yhä nuorempia ja yhä koulutetumpia libanonilaisia pois maasta. Tämä muodostaa tutkijoiden mukaan jo uhan maan taloudelliselle kehitykselle ja sosiaaliselle tulevaisuudelle. "Ne, joilla on aivot, ottavat diplominsa ja lähtevät", sanoo Kamal Hamdan, Lebanese Center of Research and Studies –keskuksen johtaja.

 

Kirsti Palonen