PSV:n uudet keräysliivit vihittiin käyttöönsä eilen 7.8. Lidia Kivisen suunnittelemat ja toteuttamat liivit saivat osakseen ansaittua huomiota ja ihailua.

 

144631.jpg

 

PSV:n keruu- ja plakaattiporukka: Tuija Lehtinen, liivien valmistaja Lidia Kivinen, Josanna Kurkinen, Kirsti Palonen, Minna Hormaluoma ja Sirkku Kivistö. Kuva: Paula Kivistö

Isommalla ryhmällä voitiin ottaa kontaktia useampiin ihmisiin, niin mielenosoittajiin kuin moniin kulkuetta jalkakäytäviltä ihmetteleviin. Rahankeräyksen ja lennäkkien jaon yhteydessä kerääjät keskustelivat hyvin monenlaisten ihmisten kanssa.

 

144633.jpg

 

Sirkku Kivistö ja Lidia Kivinen Mannerheimintiellä. Kuva: Kirsti Palonen

 

Mielenosoitus sujui rauhallisena tuttuun tapaan siihen asti, kunnes Mannerheimintien ja Simonkadun kulmassa marssijoita odotti yllätys.

144636.jpg

 

Nämä mielenosoittajat toivottivat Jumalan siunasta Israelille. Kuva: Kirsti Palonen

 

144637.jpg

 

Jeesuksen kaverit mielenosoituksessa. Kuva: Kirsti Palonen

 

144638.jpg

 

Kirouksia ja siunauksia. Kuva: Kirsti Palonen

Tilanne oli jonkin aikaa jännittynyt. Paikalla olleet poliisit eivät tapahtumien kulkuun puuttuneet. Pysäyttäkää sota –verkoston Juhani Lohikoski rauhoitti hämmentyneet mielenosoittajat. Poliisin mukaan vastamielenosoitukseen ei ollut haettu lupaa. Siinä käytetty linja-auto poistettiin paikalta ja iso banderolli käärittiin kokoon, mutta vielä varsinaisen mielenosoituksen päätyttyä kulmauksessa parveili väkeä.

144639.jpg

Vastamielenosoittajien jälkipuinti käynnissä. Kuva: Kirsti Palonen

Olimme lähteneet liikkeelle kertomaan Libanonin palestiinalaisten tarvitsemasta tuesta ja toivoneet konkreettista rahallista tukea vaikeimmassa asemassa oleville maansisäisille pakolaisille. Sananvaihdon vielä jatkuessa Mannerheimintiellä vetäydyimme läheiseen kahvilaan laskemaan tämän päivän keräystuottoa.

144640.jpg

Josanna Kurkinen laskemassa keräyslippaan sisältöä. Kuva: Kirsti Palonen

Tilille ja lippaisiin kertyi maanantaina 7.8. yhteensä 846,57 euroa sekä yksi vanha ranskalainen kolikko ja poletti johon ei arvoa ollut merkitty. Leipomo Sirkun Sokerit ei ollut vielä laskenut päivän tuottoa. Vielä on matkaa keräystavoitteen saavuttamiseen, joten kaikkien apu on tervetullutta.

Ensi maanantaina kokoonnumme jälleen Kiasmalle klo 17, mikäli väkivalta Lähi-idässä ei ole siihen mennessä lakannut.

Kirsti Palonen